Vi har et stort sortiment af emhætter, og derfor vil der med stor sandsynlighed være én, der matcher dine behov og ønsker. Uanset om du ønsker en emhætte i loft, en emhætte i overskab eller en væghængt emhætte, så kan du være sikker på, at vi har emhætten til dit nye køkken.

Hvad er en emhætte?

Hos Vordingborg Køkkenet mener vi, at en emhætte er en essentiel del af ethvert køkken, da den hjælper med at sikre et godt og sundt indeklima. En emhætte er en mekanisk ventilation, som fjerner damp, fedt og røg fra køkkenet, når der laves mad.

En emhætte er altså en vigtig del af et nyt køkken , og det er vigtigt at vælge en emhætte, der passer til dit køkken og dine behov. Det kan være svært at vide, hvilken emhætte der er bedst for dig, men vores eksperter kan hjælpe dig med at vælge den rigtige emhætte til dit køkken. Hos Vordingborg Køkkenet kan du være sikker på, at du får en emhætte af høj kvalitet, der vil sikre et godt og sundt indeklima i dit køkken.

Hvad bruges en emhætte til?

En emhætte bruges, kort fortalt, til at fjerne røg, damp andre partikler i køkkenet, når der laves mad. Som nævnt tidligere er dette yderst vigtigt for at skabe et sundt og godt indeklima i køkkenet og resten af hjemmet, når der kokkereres.

Emhætten har en sugeevne, som trækker luften ind fra komfuret og fører den ud af køkkenet gennem et rørsystem eller et recirkulationssystem. De emhætter du finder hos os, er designet med henblik på både funktionalitet og stil. Vi tilbyder forskellige størrelser og designs, så du kan finde en emhætte, der passer perfekt til dit køkken.

Emhætterne er udstyret med forskellige hastighedsindstillinger, som kan justeres efter behov og madlavningsmetode. Nogle emhætter er også udstyret med integreret belysning, så du kan få bedre synlighed under madlavningen. Alt i alt har vi mange forskellige slags emhætter og vi har med garanti også en, der vil passe netop dine ønsker.

Hvilken emhætte skal man vælge?

Når det kommer til valg af den rette emhætte til dit køkken, spiller flere faktorer en rolle. En væsentlig faktor er køkkenets størrelse. I et stort køkken kræves en emhætte med høj sugekapacitet for effektivt at fjerne damp og røg. Derimod vil en mindre emhætte være tilstrækkelig i et mindre køkken.

En anden overvejelse er din madlavningsstil. Hvis du ofte tilbereder retter, der genererer meget damp og røg, bør du vælge en emhætte med flere hastighedsindstillinger og et effektivt filtreringssystem. For mere lejlighedsvis madlavning af mindre krævende retter, kan en mindre kraftfuld emhætte være passende.

Designet på emhætten og dens integration i køkkenet er også vigtigt. Emhætter findes i mange stilarter og farver, herunder frithængende emhætter, så det er afgørende at vælge en, der komplementerer din køkkenindretning. Overvej også, om du foretrækker en emhætte med indbygget belysning, eller om du ønsker en mere diskret løsning, der næsten er usynlig.

Væghængt emhætte

Hvis du har besluttet dig for, at få en væghængt emhætte i dit nye køkken, er mulighederne mange ift. farve og design. Ønsker du en hvid emhætte, en sort emhætte, skal den være i glas eller rustfrit stål? Er du til det moderne design, hvor emhætten har en plade, som hælder skråt ud fra væggen eller er du mere til den klassiske væghængte emhætte?

Hos Vordingborg Køkkenet går vi langt for, at imødekomme vores kunders behov og ønsker, og derfor har vi også et stort udvalg af emhætter i forskellige designs og med de nyeste teknologier.

Vores køkkenkonsulenter besidder en bred viden indenfor alle vores produkter, og fortæller dig derfor også gerne om vores forskellige emhætter, så du føler dig klædt på til at tage det rette valg, når du skal vælge emhætte til dit nye køkken.

Innovativ Elica emhætte i loftet på et nyt køkken

Kogeplade med emhætte

Det er blevet super populært at vælge en emhætte i kogepladen, på den måde tager emhætten ikke plads eller udsyn i dit nye køkken. En emhætte er en vigtig del af dit køkken, fordi den hjælper med at opretholde et godt indeklima ved at suge mados og damp ud af dit køkken.

Mange forbinder en emhætte med en kæmpe klods over komfuret, som æstetisk ikke er særlig pæn – og slet ikke i et helt nyt køkken. Med den nyeste teknologi inden for emhætter, kan du blive fri for den store klods, og i stedet have den integreret i din kogeplade. På den måde vil din emhætte syne af ingenting, når man tager et kig rundt i køkkenet.

Induktionsplade med emhætte

Hvorfor vælge en induktionsplade med emhætte til sit nye køkken? Det kan der være mange grunde til. For det første, har den alle de fordele som en almindelig induktionsplade har. Og for det andet har den integreret emhætte, der gør at den passer perfekt ind i de nye moderne køkkener, da du ikke behøver en almindelig emhætte, som æstetisk kan være forstyrrende i designet.

Det er derfor også en perfekt løsning hvis du har en køkkenø og vil undgå, at der hænger en emhætte i vejen. Du kan også have placeret din kogeplade et sted, hvor der ikke er så god plads til en emhætte eller hvor en almindelig emhætte vil forringe dine arbejdsbetingelser.

Disse kogeplader fås både med emhætte uden aftræk, og med aftræk. Fælles for dem begge er, at de opsamler dampen hurtigt, så dampen ikke stiger op i luften og kan sætte sig i vægge og loft. Derudover mindskes sandsynligheden også for, at mados spreder sig i rummet.

Komfur med emhætte – hvordan?

Da det fortsat er en forholdsvis ny teknologi med komfur med emhætte, møder vi stadig mange der stiller spørgsmålstegn ved hvordan det virker, og om det virker. De findes i et utal af udgaver, og med forskellige funktioner, men fælles for dem er, at den integrerede emhætte suger damp og fedt ned under kogepladen, hvorfra det enten suges ud eller opsamles.

Det fås derfor både som en emhætte med filter, hvor luften renses i kulfiltre. Men også med aftræk, hvor luften ledes ud af huset. Det fedt, der kommer fra din madlavning, bliver opsamlet i et fedtfilter, som jævnligt bør renses for at det fungerer optimalt. Kulfilteret skal også udskiftes med jævne mellemrum.

Hvor højt skal en emhætte hænge?

En af de vigtigste overvejelser, når det kommer til at installere en emhætte, er at fastsætte den korrekte højde, den skal hænge i. En emhætte, der hænger for højt, vil ikke fungere effektivt, mens en, der hænger for lavt, kan være farlig og kan blive en hindring i dit køkken.

Hvis din emhætte er for høj, vil damp og røg ikke blive suget effektivt op, hvilket resulterer i en dårlig lugt og kondens på væggene. Hvis den derimod hænger for lavt, kan det være en hindring i køkkenet, og du kan f.eks. risikerer at ramme dit hoved, når du laver mad i køkkenet.

Hvor meget strøm bruger en emhætte?

Man siger at generelt set bruger en almindelig emhætte mellem 50 og 100 kWh om året i strøm.

Når du skal vælge en emhætte, er der flere faktorer at tage hensyn til. For eksempel skal du overveje størrelsen på dit køkken og hvor meget madlavning, der foregår i det. Hvis du har et stort køkken og ofte laver mad til mange mennesker, vil du have brug for en kraftigere emhætte, som bruger mere strøm.

Hvis du derimod har et mindre køkken og sjældent laver mad til mange mennesker, kan en mindre og mindre energikrævende emhætte være passende.

Hvor meget skal en emhætte suge?

Når man skal vælge en emhætte, er det vigtigt at tage hensyn til, hvor meget den skal suge. Emhættens sugestyrke er trods alt afgørende for dens effektivitet. Men hvor meget en emhætte skal suge, afhænger af flere faktorer og det er derfor svært at komme med et endegyldigt svar på, hvor meget en emhætte skal suge.

Igen skal du først og fremmest tage højde for størrelsen på dit køkken. Jo større dit køkken er, desto mere skal emhætten suge for at fjerne damp, røg og lugt effektivt. Og omvendt; hvis du har et mindre køkken, kan en emhætte med en lavere sugeevne være tilstrækkelig.

Det er også vigtigt at tage hensyn til emhættens placering i køkkenet. Hvis den er placeret tæt på komfuret, kan den nøjes med en lavere sugeevne, da dampen og lugtene ikke skal bevæge sig så langt for at blive opfanget.

Hvad koster det at få sat en emhætte op?

Prisen for at få en emhætte sat op kan variere afhængigt af forskellige faktorer, herunder emhættens pris, installationens kompleksitet og omfanget af eventuelle ændringer, der skal foretages i køkkenet.

Kan man selv sætte emhætte op?

Det er muligt at sætte en emhætte op selv, men det kræver en vis grad af teknisk viden og erfaring med el- og ventilationsarbejde. 

Hvis du er usikker på, om du har den nødvendige erfaring og viden til at installere en emhætte selv, anbefaler vi at få professionel hjælp. Hos Vordingborg Køkkenet tilbyder vi også professionel installation af emhætter, så du kan være sikker på, at den bliver installeret korrekt og sikkert.

Hvad koster det at montere en emhætte?

Prisen for at montere en emhætte afhænger af flere faktorer, herunder emhættens størrelse, kompleksitet og den valgte placering.

Er det lovpligtigt at have en emhætte?

Ja, det er lovpligtigt at have en emhætte i forbindelse med madlavning og stegning i Danmark. Dette skyldes, at emhætter er en vigtig del af at opretholde et sundt og sikkert indeklima i boligen ved at fjerne skadelige dampe og partikler.

Hvad er forskellen på en emhætte og et emfang?

Både emhætter og emfang bruges til at fjerne damp og partikler, der opstår under madlavning. I princippet er der egentlig ikke den store forskel mellem en emhætte og et emfang og i daglig tale bruges de to ofte udskifteligt. Den egentlige forskel mellem de to er, at det hedder en emhætte, hvis det er monteret på din køkkenvæg og hedder et emfang, hvis det bruges ved en køkkenø eller kogeø.

Kan man leve uden emhætte?

Selvom det er muligt at leve uden en emhætte, anbefales det ikke. En emhætte er vigtigt for at skabe et godt og sundt indeklima. Så selvom det teoretisk set er muligt, er det ikke lovligt at leve uden en emhætte.

Kan der gå ild i en emhætte?

Ja, der er risiko for, at der kan gå ild i en emhætte, hvis den ikke er vedligeholdt ordentligt eller bruges korrekt. Emhætter opsamler fedt og olie fra madlavning, og hvis dette fedt ikke fjernes regelmæssigt, kan det antændes og forårsage brand.

Varme fra komfuret eller ovnen kan også påvirke emhætten og forårsage brand, hvis der ikke er tilstrækkelig afstand mellem emhætten og varmekilden, og hvis fedt og olie i emhætten fra madlavning, ikke er fjernet.

Hvor lang levetid har en emhætte?

Levetiden for en emhætte afhænger af flere faktorer, herunder kvaliteten af emhætten, hvor ofte den er i brug og vedligeholdelse af emhætten. Men generelt kan en emhætte forventes at have en levetid på mellem 10-15 år. Det er vigtigt at rengøre og vedligeholde emhætten regelmæssigt for at forbedre dens levetid og sikre optimal ydeevne.

Hvorfor larmer min emhætte, når den er slukket?

Hvis din emhætte fortsætter med at larme, selv når den er slukket, kan det skyldes flere årsager. En af de mest almindelige årsager er, at der stadig er luft, der cirkulerer i emhætten og udløser støj, selv når motoren er slukket.

En anden årsag kan være, at emhætten ikke er korrekt monteret eller justeret, hvilket kan medføre vibrationer og støj. Endelig kan det også skyldes slidte eller beskadigede dele i emhætten.

Oplever du at din emhætte fra Vordingborg Køkkenet larmer, selv når den er slukket, bedes du kontakte den butik, som du handlede i, så vi kan få udbedret fejlen på bedste vis.